På onsdagen startar Elmia Husvagn och Husbil i Jönköping och under fem dagar väntas cirka 36000 besökare ta sig en titt på tillverkarnas produktnyheter. Elmiafältet blir också fullt med tusentals campare och dessutom brukar det stå husvagnar och husbilar lite varstans i kommunen, exempelvis på A6 parkeringsplatser.

Alf Ekström känner till betydelsen av mässan.

Det är något av en start på ett nytt försäljningsår. 20 procent av vår omsättning kan härledas till mässan, säger han.

Och i år visar alltså Tenhultsföretaget en riktig värsting som troligtvis inte blir någon volymvagn men ändå något som drar till sig uppmärksamhet och kan bli något av en dröm att äga.

Vi har sett det lite som ett test och se vilka möjligheter att med en ny design prova att tillverka en vagn med två våningar. Vi har gjort vagnen i samband med att vi firar 60 år och det är tio år sedan sist då vi tillverkade en liknande. Då blev det bara en, säger Alf Ekström.

Det är en riktig koloss som möter oss, drygt tio meter lång och 447 centimeter hög, vilket innebär att den klarar alla väghinder och tunnlar på de större vägarna, men inte att köra Undergången utmed Östra Storgatan i Jönköping. Boendeytan är cirka 20 kvadratmeter plus altanen på tio. Husvagnen är döpt till Kabe Tower.

Alf Ekström berättar att intresset verkar vara enormt.

Kanske inte för att köpa men för att beskåda något som eventuellt kan bli något för framtiden. En sådan här modell passar väl också att vara mer stationerad än att rulla ute på vägarna, men visst går det men det kräver de största bilarna och man måste ha E-kort.

Ekström berättar att den aktuella husvagnen redan kan vara såld.

Det ringde en engelsman som hade sett vagnen på nätet och han är beredd att slå till direkt.

Om det blir fler tillverkade återstår att se. Ytterligare ett par intressenter vill köpa modellen.

Två till och vi räknar med att sätta i gång.