Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två efterlysta för mord i Markaryd

 
Mordutredning på 70-åring
Visa alla artiklar

Två män är anhållna i sin frånvaro misstänkta för mord på den 70-årige man från Markaryd som försvann den 31 juli, uppger polisen. Misstankarna riktas mot två utländska medborgare som under onsdagen även kommer att begäras häktade. TT skriver att en av de misstänkta har försökt att ta ut pengar med 70-åringens bankkort.

Polisen uppger i ett pressmeddelande att den man som hittades död vid Hannabad i Markaryds kommun i lördags kväll ännu inte är identifierad, men att polisen arbetar utifrån teorin att mannen är 70-åringen som försvann från sitt hem i Markaryd tio dagar tidigare.

På onsdagen uppger polisen att två män, båda födda 1971, nu är misstänkta för mord och är anhållna i sin frånvaro. De är även misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. I sökinsatsen har polisen särskilt spanat efter 70-åringens bil, en Volvo XC90, som ännu inte har återfunnits.

En av de två männen är även misstänkt för ett kortbedrägeri som uppges ha inträffat i Stockholm den 5 augusti. Enligt TT handlar det om ett försök att ta ut pengar på 70-åringens bankkort.

Polisen uppger även att de inte utesluter att fler personer kan vara involverade i det misstänkta mordet.

Under onsdagen kommer åklagare Yvonne Rudinsson att lämna in en begäran till Växjö tingsrätt om att de två männen ska häktas i sin frånvaro. Om tingsrätten bifaller häktningen kan en internationell efterlysning utfärdas.