Det var vid fyratiden under morgonen som polisen larmades om ett misstänkt inbrott på Filmbyn Småland som just nu håller på att färdigställas för slutbesiktning. Ett väktarbolag slog larm efter att de sett obehöriga personer befinna sig inne på området.

Runt en timme senare, vid femtiden på morgonen, grep polisen två män med ett fordon och släp med misstänkt stöldgods.

– Jag kan bekräfta att vi har gripit två personer. Vi vet inte om det finns fler personer inblandade i detta, så därför håller vi kort med information som vi går ut med, sa Åsa Willsund, presstalesperson för polisen i region öst, inledningsvis.

Under förmiddagen gick polisen ut med mer uppgifter kring det inträffade. Det visade sig att gripandet av männen skedde på olika platser samt att en av dem blev biten av en polishund när denne försökte fly.

– Jag vet inte om det är allvarligt men han behövde omplåstring av ambulanspersonal. Det förekommer i händelserapporter att han försökte slå polishunden, då blev det tumultartat, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman.

I dramatiska jakten på de misstänkta krockskadades även en av polisens radiobilar.

– Smällen blev så kraftig att bilen fick bärgas. Men ingen person skadades i samband med det. Det jag kan säga är att vi tagit omhand en släpkärra med vad vi misstänker är stöldgods.

Enligt polisen ska de gripna vara i 45- och 55-årsåldern. Båda misstänks nu för stöld, en rad andra brottsrubriceringar är dock att vänta.

Under morgonen har en brottsplatsundersökning gjorts på området. En åklagare ska nu ta ställning till om männen ska anhållas eller försättas på fri fot.