Olyckan skedde vid 22.40-tiden på måndagen.

– En lastbil med släp välte och hamnade på tre körfält. Då kom en annan lastbil och körde in i den lastbilen som vält, säger Göran Melin, räddningsledare vid räddningstjänsten.

De bägge fordonens förare ska på egen hand ha tagit sig ur respektive fordon.

Länssjukhuset Ryhov meddelade via en bulletin på tisdagsmorgonen att en av de drabbade har blivit lindrigt skadad, medan den andra drabbade är måttligt skadad och är inlagd för vård. De skadade personerna är män i 40- respektive 30-årsåldern.

Det blev totalstopp i trafiken efter olyckan och det var begränsad framkomlighet under hela natten. I lasten från det välta fordonet fanns meloner och andra frukter och grönsaker som rullade ut på vägbanan.

Relaterat till artikeln

Uppröjningsarbetet fortsatte i full styrka under tisdagen. Trafiken i södergående riktning leddes om på väg 990 och väg 993. Det var även begränsad framkomlighet i norrgående riktning under hela förmiddagen med stor köbildning som följd.

Bild 1 av 4

Foto Janne Johansson

Inte förrän klockan 13.30 på tisdagen kunde Trafikverket meddela att det var full framkomligt på vägen igen. Då hade det gått nästan 15 timmar sedan de båda lastbilarna krockat.

Bild 1 av 4

Foto Elin Elderud

Det finns i nuläget inga misstankar om brott i samband med olyckan med de båda lastbilarna meddelar polisen.

Det var besvärligt väglag under måndagskvällen och natten mot tisdagen. Strax efter klockan 22.00 körde en bil in i mitträcket cirka två kilometer söder om Skillingaryd. Personen som körde bilen ska enligt räddningstjänsten ha klarat sig undan utan skador.