Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man sköt flera skott från villa – två greps efter stor polisinsats

Två kraftig berusade män greps efter en stor polisinsats i Skillingaryd under fredagen. En av dem, en man i 45-årsåldern, hade avlossat flera skott från en villa och misstänks för framkallande av fara för annan.

En stor polisinsats genomfördes i Skillingaryd under fredagen. Polisen fick ett larm vid 15.47 om att en man sköt flera skott med ett vapen.

Tobias Sundström, rlc-befäl, berättade vid en första kontakt att ett villaområde spärrades av och att polisen hade inlett en förundersökning om brott.

Enligt bild från tidningens lokalreporter fanns åtminstone tre polisbussar och två polisbilar på plats tillsammans med en ambulans.

Vid 19.30-tiden berättade Roland Carlson, vakthavande befäl vid polisregion öst, att ett tjugotal poliser befunnit sig i Skillingaryd men att polispådraget nu var över.

En man i 45-årsåldern hade avlossat flera skott.

– Han har skjutit flera skott ut från en villa. Om det är genom ett fönster kan jag inte svara på, men det är från en fastighet, säger han.

Anledningen till varför mannen har avlossat skotten är i nuläget oklart enligt polisen. Vad det rör sig om för vapen är i nuläget även det oklart men polisen misstänker att det handlar om ett jaktvapen.

– Han hade licens för flera vapen, så det kan mycket väl vara något av dem men jag kan inte svara på vilket.

Enligt polisen hade mannen flera vapen i sin bostad och dessa är nu tagna i beslag.

Ingen person ska ha kommit till skada och mannen har gripits, misstänkt för framkallande av fara för annan och kommer att förhöras under kvällen.

Ytterligare en person gripen

Roland Carlson berättar att ytterligare en person, en man i 45-årsåldern, greps i Skillingaryd i samband med polisinsatsen.

– Det är annan person som också greps men det har nog inte med skjutningen att göra, säger Roland Carlson och fortsätter:

– Han är gripen för hot mot tjänsteman men vad han har gjort för hot har jag ingen aning om. Men han greps på nästan samma plats så de borde rimligtvis känna varandra, men det vet jag inte, säger han.

Tidiga uppgifter sa att det handlade om ett gisslandrama, men det kunde polisen inte bekräfta.

Båda männen var kraftigt berusade och fick sova ruset av sig hos polisen under natten.

Vid 06-tiden på midsommardagen hade Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion Öst inga nya uppgifter i ärendet.

Vid 15-tiden på lördagen berättade Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisregion öst, att båda männen anhölls vid midnatt.