Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undersköterska i öppet brev till Malin Wengholm (M): Du borde be om ursäkt för din käftsmäll mot oss på Iva i Eksjö

Öppet brev till Malin Wengholm (M):

Redan i dagsläget kämpar vi på. Vi är på plats på jobbet för att ta på och ta av skyddsutrustning flera gånger dagligen. Vi tvättar, vänder, pysslar om så att det inte blir trycksår. Vi måste ha stenkoll på alla värden, vad som ska göras men också alltid tänka minst ett steg fram för det kan vända fort, ibland på bara någon sekund.

Patienten blir dålig och vi gör ALLT i vår makt för att det ska bli bra. För att värdena ska bli bättre så att patienten sen successivt kan avveckla mediciner och hjälpmedel för att sedan kunna åka från oss till en vanlig avdelning och till slut hem. Åh, vad underbart det är när det händer!

Jag har oftast alltid älskat att gå till mitt jobb, en underbar arbetsplats med underbara kollegor. Och varit stolt över att jobba på Iva, den platsen där vi tar hand om de så svårt sjuka människorna. Tills i går, då vi läste en artikel med så urbota dumt innehåll att vi helt och hållet tappade luften.

Jag är inne i min femte vecka på krisavtal och för många som redan är utarbetade kommer detta som en rejäl käftsmäll! Vad ska anhöriga till dem som har gått bort i covid-19 tro? Att vi är dåliga på vårt jobb? Att vi inte tog hand om dem så gott vi kunde? Att vi inte har rätt kompetens? Till Eksjö kan vi inte åka där dör de ju bara.  

Detta är inte bara en artikel som kommer försvinna utan detta har skadat oss, hårt. Vi som redan är så sköra. Det är inte bara covidvården som är det drabbade utan hela Iva.

Anhöriga ber om att få flytta sina nära till andra sjukhus. Och där står vi och får försvara oss för allmänheten när det egentligen är du, Malin Wengholm, som öppet borde be om ursäkt för denna käftsmäll du gett oss. Nu kommer vi behöva kämpa ännu hårdare.

Men vi kommer att vinna, trots att vi är sårade, kränkta och ledsna. Att du ens har mage att gå ut i media utan all fakta bakom siffrorna utan att tänka på konsekvenserna... Tack så j-la mycket! Hoppas du njuter till fullo på ditt kontor.

Jennifer

undersköterska Intensivvårdsavdelningen Höglandssjukhuset Eksjö

LÄS MER: Ryhov bland de bästa i Sverige – men i Eksjö avlider var fjärde coronapatient: ”Det får inte sopas under mattan”

LÄS MER: Förre chefsläkaren om ”missvisande” iva-statistiken: ”Befolkningen måste förstå det”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel