Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man åtalas misstänkt för rån i Eksjö

Den man i 20-årsåldern som suttit häktad misstänkt för rån och övergrepp i rättssak i centrala Eksjö åtalas nu i Eksjö tingsrätt.

Det var den 18 juli som en butik i centrala Eksjö utsattes för ett rån. En man i 20-årsåldern, hemmahörande i Nässjö kommun, misstänks för att ha gått in i butiken och fysiskt gett sig på en ur personalen.

Enligt åtalet ska mannen tvingat till sig 1 500 kronor och fyra knivar genom att slå målsägande i huvudet och på kroppen upprepade gånger. I samband med händelsen drabbades målsägande av smärta, sårskador och andnöd.

Den misstänkte gärningsmannen åtalas även för övergrepp i rättssak. Enligt stämningsansökan har gärningsmannen med hot och våld angripit målsägande för att hindra honom från att göra en polisanmälan. Angreppet bestod av att gärningsmannen ska ha sagt att han skulle anlita någon att "skära halsen av honom" eller något annat med liknande innebörd om målsägande anmälde rånet.

Den nu åtalade mannen nekar till brott.