Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar dramatiserar påskens budskap

Påskdramat ”Nikodemus då och nu” kan man se i dag, långfredagens eftermiddag och kväll. Barn och ungdomar skildrar budskapet i högtiden med sång och musik.

Det är i Allianskyrkan som ett 25-tal barn, ungdomar och vuxna har övat inför föreställningarna. Den yngste är bara fem år, den äldste 73.

Handlingen är delvis hämtad från Bibeln, men har ett modernt tillägg. Judiske rådsherren Nikodemus (Leif Schenberg) tvivlar på Jesus (Suave Cheetri). Det gör också Christina Jonsson i nutid. Hon får spela sig själv, en modern Nikodemus, tillsammans med Esso Moodal.

Nikodemus vandrar i djupa tankar och förundras över vad han hör. Jesus botar en lam man, räddar en kvinna från stening. Han får tillfälle att samtala med Jesus som berättar vad hans Fader tänkt. Det är anden som ska födas på nytt för dem som tror på honom. De får evigt liv. Jesus kommer att besegra döden.

Insikten når också Christina så småningom.

– Vi har då grubblat var och på sitt håll, med 2 000 år emellan oss, förklarar Christina Jonsson.

Härlig musik

Dramat varvas med mycket musik. Joakim Lindbäck agerar både musiker och sångare. Sjunger gör även Kam Wu Say, Moo Moo Eh och Manethai. Musiken ger föreställningen ett lyft och tiden går snabbt mellan scenförflyttningar.

Göran Gärdeborg, mer känd som Nässjös cykelhandlare, gör roll som farisé och har sällskap av ännu en farisé, Stig Larsson.

Karin Andersson, regissör, berättar att det är andra gången som man framför ”Nikodemus då och nu”.

– Det brukar vara väldigt uppskattat. Förra året hade vi så många besökare till första föreställningen att några fick gå hem, berättar hon.