Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar prisades när zonfinalen avgjordes i Eksjö

Skidvintern är över. Inte bara i TV-sofforna framför Vinterstudion, utan också för de hundratalet skidungdomar på Höglandet som kämpat i vinterns zontävlingar. På söndagen avgjordes zonfinalen i Eksjö med 70 startande ungdomar. SKIDOR

Och ja, ni läste rätt. Det gick en skidtävling vid Skidstugan i Eksjö, trots regn och många veckor med plusgrader så höll spåret på ett utmärkt sätt.

Under vintern har sex deltävlingar genomförts i Höglandszonen i Nässjö, Aneby, Vetlanda, Landsbro och Eksjö (två gånger). Vid zonfinalen delades det ut pokaler i massor. Alla som deltagit i minst två deltävlingar fick motta en guldglänsande pokal och det var totalt 91 ungdomar som klarade det. De allra största pokalerna gick naturligtvis till totalsegrarna i respektive klass. Trots att det var åtta klasser blev det nio totalsegrare. Landsbros båda talangfulla tioåringar Ruth Grahn och Ebba Lind gick inte att skilja åt. Båda har tre segrar och två andraplatser vardera i vinter i klassen D 9-10. Noteras kan att Maja Lax, Nässjö Ski, är ensam om att ha vunnit samtliga sex zontävlingar, och i samtliga fall med Meja Funke, Landsbro, som tvåa.

Landsbro IF SK är största klubben på Höglandet vad gäller deltagare och också mest framgångsrika klubb med seger i fyra klasser. Utöver de oskiljaktiga tjejerna i D 9-10 vann också Noah Grahn i H 11-12, Ceasar Funke i H 13-14 och Isac Andersson i H 15-16. Nässjö Ski tog två segrar och utöver Maja Lax var det Ida Hellquist i D 13-14 som fixade det. För SOK Aneby och Eksjö SOK blev det en klasseger vardera. Hjalmar Fransson, Aneby, vann i H 9-10 och Agnes Djurstedt, Eksjö, i D 15-16.