Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppflyttning, nedflyttning, finaler och övertidsdrama - så var sporthelgen

Uppflyttning, nedflyttning, finaler och övertidsdrama. Det var en på många sätt händelserik och framgångsrik sporthelg på Höglandet och mycket att hålla reda på. Missade ni något har vi samlat alla godbitar här.

Helgen som var kan ha varit en av de mer händelserika sporthelgerna på Höglandet på bra länge och det började redan på fredagen.

Då såg nämligen Skirö AIK:s F17 till att ta sig till en SM-final genom att slå Uppsala med totalt 18-7 över två matcher. Det gör att laget är klart för SM-final på Studenternas IP i Uppsala senare i vår.

Fredagen fortsatte med att Tranås AIF, med kniven på strupen, tog sig an Visby/Roma i en match som Taif var tvungna att vinna för att säsongen inte skulle vara över. Efter underläge i den första perioden exploderade laget i början av den andra och tvingade fram en tredje och avgörande match på lördagen.

Fredagen avslutades sedan med att Sävsjö IBK:s herrlag till slut säkrade uppflyttning tillbaka till division 1. Detta genom att slå Ingelstad på bortaplan. Därmed är laget tillbaka i division 1 efter bara en säsong i tvåan. Samtidigt missade Vetlanda IB sin chans att ta ett järngrepp om den andra uppflyttningsplatsen. Istället sköts festen upp en vecka.

På lördagen var det fortsatt mycket fokus på innebandyn. Den här gången handlade om Vetlanda IB:s damer säkrade nytt kontrakt i ettan efter ett sent avgörande. Sävsjö IBK:s damer säkrade så gott som en plats i kvalet till Allsvenskan genom en seger i toppmatchen medan IBF Tranås tyvärr fick se sitt lag åka ur division 1 efter en ny tung förlust.

Lördagen handlade även den väldigt mycket om Tranås AIF som spelade en tredje och avgörande match mot Visby om en plats i playoff 3. Matchen var jämn och gick ända till övertid. Väl där fick en tidigare syndabock kliva fram och bli matchhjälte.

På söndagen var det dags för Vetlanda BTK:s sista hemmamatch för säsongen. Då passade laget på att lyfta upp två debutanter i laget.

På söndagen blev det också klart att Vetlanda BK:s P20-lag återigen spelar en SM-final efter seger över Edsbyn i två matcher. Därmed spelar både Skirö AIK F17 och VBK P20 SM-final under finalhelgen senare i vår.

På tal om bandy så har det mesta gått fel för Nässjö IF i kvalet mot Elitserien men på söndagen tändes det ett hopp när plötsligt resultaten gick lagets väg. Nu lever chansen ända in i sista omgången.