Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Eksjösonen till allsvensk klubb

Jesper Eliasson ses som ett av Sveriges främsta målvaktslöften. Nu placeras Eksjötalangen i hockeyallsvenska Oskarshamn.

18-åringen draftades av Detroit i somras i den tredje rundan som nummer 84 totalt. Sedan dess har han haft en stark höst i Växjö Lakers J20-lag och även spelat matcher för juniorlandslaget.

Han är dock inte uttagen till junior-VM men väntas vara aktuell till mästerskapet nästa år. I år åker Juniorkronorna till Kanada den 16 december och i truppen finns bland andra Oskarshamns målvakt Adam Åhman.

Nu skriver hockeybloggaren Mr. Madhawk att Jesper Eliasson kallas in till Oskarshamn som ersättare för Åhman under junior-VM. Där kommer Eliasson i så fall att slåss om målvaktsspaden med Christoffer Rifalk under några veckor innan han flyttar tillbaka till Växjös organisation.