Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsmisstänkt elev fortsatt inlåst

Den våldtäktsmisstänkte eleven ska vara fortsatt inlåst. Det beslutade Eksjö tingsrätt tidigt på torsdagsförmiddagen. Anledningen är att fler åtgärder krävs, i utredningen om vad som hänt mellan den 19-årige eleven och en lärare på gymnasieskolan på Höglandet.

Det har gått drygt en månad sedan händelsen som fått stor medial uppmärksamhet. Att en elev misstänks för våldtäkt på en lärare är inte speciellt vanligt i Sverige.

Flera polisförhör har hållits med den misstänkte 19-åringen, med läraren samt med vittnen. Även andra utredningsåtgärder har vidtagits sedan polisanmälan gjordes i mitten av september. Men förundersökningen är inte klar, varför åklagaren alltså ytterligare en gång begärt förlängd åtalstid.

”Förhör kvarstår. Vidare har försvararen begärt utredningsåtgärder. Därefter krävs tid för slutdelgivning och tid för åtalsväckande” skev åklagaren i sin framställan om förlängd åtalstid.

Tidigt under torsdagsförmiddagen inleddes omhäktningsförhandlingen i Eksjö tingsrätt. Den misstänkte eleven har hela tiden förnekat att han gjort sig skyldig till brott. Tonåringen har tidigare överklagat häktningen, men det yrkandet lämnades utan åtgärd av hovrätten som då hade att ta ställning till mannens önskan.

När häktningstiden nu var på väg att gå ut begärde alltså åklagare Jessica Andersson mer tid. Den misstänkte eleven bestred dock, via sin advokat, fortsatt häktning. Eksjö tingsrätt bestämde dock att 19-åringen ska vara fortsatt häktad.

Åtal ska nu vara väckt senast den 1 november.