Åtalet gällande våldtäkten skulle ha väckts denna vecka, men enligt åklagaren är det för tidigt att väcka åtal då utredningen inte är klar. Hittills har flera förhör hållits, bland annat med den misstänkte 19-åringen, läraren samt vittnen, framgår det av handlingen som åklagaren har lämnat till tingsrätten.

”Det kvarstår dock förhör med vittnen och slutförhör med den misstänkte själv”, skriver åklagaren vidare.

Väntar på analyssvar

Dessutom har en begäran om analyser skickats till Nationellt forensiskt centrum, NFC. NFC är dock inte färdiga, påpekar åklagaren som nu begär förlängd åtalstid till den 18 oktober.

Omhäktningsförhandlingen, där Eksjö tingsrätt avgör om mannen ska vara kvar i häktet eller inte, kommer att hållas på torsdag eftermiddag.

Den 19-årige eleven är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot en lärare. Våldtäkten ska, enligt polisanmälan, ha skett på en gymnasieskola på Höglandet vid lunchtid fredagen den 14 september. Händelsen polisanmäldes några dagar senare.

Förnekar brott

19-åringen har under förhör förnekat gärningen. När mannen häktades för ett par veckor sedan överklagade hans advokat Gustaf Ljunggren tingsrättens beslut till hovrätten. Den högre instansen stod dock fast vid att mannen skulle vara fortsatt häktad. Nu har man kommit till ett nytt läge i rättsprocessen. Tingsrätten kommer under torsdagen att få ta ställning till om mannen ska vara fortsatt frihetsberövad.