Det var en spännande final i tävlingen P4 Nästa på lördagen. Ett av bidragen var “Back on our streets” med Spring City. Det är en trio som bor i Jönköping men har rötterna i Malmbäck utanför Nässjö.

De vann.

– Nu ska ut och spela och göra mer popmusik, sa de efter vinsten och avslöjade att de har en EP på gång.

Spring City består av Maria "MIAH" Hjelmqvist, Noomi Thorstensson och Annie "Anielle" Kullén och de vann länsfinalen i Vetlanda i maj.

P4 Nästa-finalen 2018Vinnare Back on our streets – Spring City (P4 JönköpingP4 Sveriges RadioFoto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Fakta om de tre artisterna är: Annielle släppte sin debut-EP 2009 och vann 2011 P4 Stockholms lokala final av Svensktoppen Nästa. MIAH slog igenom redan 2017 med sin debutsingel som nådde en andraplats i P4 Nästas riksfinal, efter att ha vunnit P4 Jönköpings lokala final. Noomi släppte sitt debutalbum 2014 och har sedan dess även släppt en EP och flera singlar. 2016 vann hon riksfinalen i Svensktoppen Nästa och hennes vinnarlåt Intoxicated var P4:s nionde mest spelade låt samma år.

Över 930 låtar från hela Sverige har skickats in till P4 Nästa 2018. Via 25 lokala finaler har en jury plockat ut åtta bidrag.

Relaterat till artikeln