Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMHI:s sköna besked – årets varmaste helg hittills väntas

Dags att ta på dig solglasögonen och solkrämen för i helgen kommer strålande sol med hög värme.

Helgen levererar en öppen himmel, strålande sol och hög värme, bekräftar SMHI.

Under tidig lördagsmorgon kommer vädret klarna upp västerifrån och temperaturen kommer att stiga snabbt. Detta gäller för hela Götaland. Mars är en månad där värmen sakta men säkert börjar stiga. Dock är denna helg varmare än det brukar vara under mitten till slutet på mars.

Lördagseftermiddagen kommer nämligen toppa med 6-10 grader över hela länet. Det blir helt enkelt försmak inför försommaren och tillfälle att njuta på stadens uteserveringar för första gången 2019.

– Kollar man på mitten av mars så brukar medeltemperaturen på eftermiddagen vara 3-4 grader, så det är lite över det normala, berättar Max Lindberg Stoltz på SMHI.

Värmen möjliggör en tidig invigning av vårkläderna som gömmer sig längst bak i garderoben hos många efter vintern. Men ikväll kan man gräva fram dem för helgens solstrålar och värme.

Linnéa Bergling