Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattnet avstängt i Kvarnarp – förhoppningsvis åtgärdat under torsdagen

Flera hushåll i Kvarnarp i Eksjö är sedan onsdagen utan vatten i kranen. Avbrottet beror på reparation av vattenventiler men väntas vara åtgärdat någon gång under torsdagen.

Joacim Persson, servicetekniker vid Eksjö Energis VA-avdelning, berättar att det är flera ventiler som gått sönder i nätet.

– Vi vet inte exakt vad det beror på men det är gamla ledningar och ventiler. Då händer sånt, förklarar han.

Arbetet skulle egentligen ha varit avklarat under onsdagskvällen men då avstängningen behöver utökas till fler hushåll under reparationsarbetet valde man att avvakta till nästa dag.

Ville förvarna

– Vi vågade inte stänga av vattnet för fler hushåll utan att först ha förvarnat, säger Persson.

Totalt berörs i nuläget uppåt 15 hushåll på Dukers väg och Ängabollsgatan, och några fler kan som sagt komma att beröras under torsdagen då vattnet kommer att stängas av till och från.

– Vi börjar på morgonen och om allt fungerar som det ska kommer allt förhoppningsvis bli klart någon gång under dagen.

Kan bli missfärgat

För de som behöver finns en vattentank för hämtning av dricksvatten utplacerad på Eksjöbostäders parkering vid korsningen mellan Dukers väg och Ängabollsgatan. Eksjö Energi upplyser också via sin hemsida att vattnet när det kommer tillbaka kan vara missfärgat, och att man om det inträffar rekommenderas spola tills vattnet åter blir klart. Missfärgningen innebär enligt dem dock ingen hälsofara. Även luft kan förekomma i systemet vilket också avhjälps med spolning.