Vetlanda BK har sedan tidigare säkrat upp flera talanger, bland andra Emil Nordström som kommer att spela för klubben i minst fyra år till. Nu har även 16-årige Isac Karlsson skrivit på för lika många år.

– Han utvecklades otroligt mycket under sista delen av säsongen. När han tränade med oss under VM-uppehållet var han väldigt bra och sedan visade han sina styrkor i juniorfinalen. Han har sina styrkor sista tredjedelen, med ett bra skott. Precis som Emil Nordström är han stor och stark och det är som tränare väldigt roligt att få jobba med två sådana talanger, säger tränaren Patrik Johansson i ett pressmeddelande.

För ett par veckor sedan satte Isac Karlsson fyra mål i sin första J20-final när VBK slog Villa/Lidköping med 8–2 och tog hem SM-guldet. Med andra ord är han ett stort namn för framtiden.

– Det känns väldigt roligt att få den här möjligheten. Det är roligt att de vågar satsar på mig, säger Karlsson som tillhört klubben sedan bandylekis.

– Jag har ju alltid sett upp till spelarna i A-laget. Därför känns det väldigt roligt att skriva fyraårskontrakt med moderklubben. Målet är först och främst att utvecklas som bandyspelare. Träningarna med A-laget kommer bli väldigt viktiga för min utveckling.

Relaterat till artikeln