Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlandastjärnan kan bli årets idrottare

Som speedwayförare är han redan bäst är världen. Tack vare den bedriften är Vetlandastjärnan Bartosz Zmarzlik nu aktuell för en tung utmärkelse hemma i Polen.

2019 var ett kanonår på flera sätt för Bartosz Zmarzlik. Vetlandas stjärnförare var överlägsen i elitseriens snittliga och var med och körde hem ett lag–VM–silver till sitt Polen Speedway Of Nations.

Men det som sticker ut allra mest är såklart världsmästartiteln från tidigare i höstas. Bartosz Zmarzlik säkrade VM–guldet som den tredje polske föraren någonsin.

Det har lett till att Zmarzlik har slagit sig fram som en av de största idrottsstjärnorna i hemlandet. Nyligen blev 24–åringen nominerad till den fina utmärkelsen "Årets idrottsatlet i Polen 2019".

Bland konkurrenterna finns bland annat fotbollsproffset Robert Lewandowski och skidstjärnan Kamil Stoch.

Vinnaren presenteras på en gala i Polen den 4 januari. Skulle Bartosz Zmarzlik vinna utmärkelsen blir han den andra speedwayföraren någonsin att göra det. (Tomasz Gollob har vunnit en gång).