Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlandatjej satte flera rekord under EM

En trio simmare från Höglandet – Hanna Eriksson och systrarna Klara och Alma Thormalm, deltog vid sim-EM i Glasgow. Bäst gick det för Klara som satte flera personliga rekord och nådde en individuell semifinal. Systrarna Thormalm fick dessutom simma en lagkappsfinal.

Vetlandatjejen Klara Thormalm var den av Jönköpings SS:arna som var närmast toppformen och visade detta omgående när hon satte nytt personligt rekord i sin första gren, 50 meter bröstsim. 30.62 var tiden i försöken och det räckte till semifinal. Väl där gick det lite långsammare och 30.78 i semifinalen innebar en slutlig 16:e plats.

Klara simmade på personbästan även på 100 (1.06.50) och 200 meter bröstsim (2.26.24) och slutade på 21:a respektive 30:e plats. På 100 meter medley blev hon 28:a en bit över sitt personliga rekord.

Alma Thormalms individuella simningar var 50 meter rygg och fritt samt 100 meter fritt och medley och hon nådde som bäst en 25:e plats på 50 meter ryggsim.

Systrarna Thormalm ingick även i laget som gick till final på 4x50 meter medley och där slutade på åttonde plats samt i det lag som blev tia på 4x50 meter frisim. Alma Thormalm var med i mixedlaget som blev elva på 4x50 meter frisim.

Nässjötjejen Hanna Eriksson nådde tidsmässigt inte riktigt ner till de tider hon tidigare har presterat. Hon simmade frisimsdistanserna från 100 till 800 meter och nådde sitt bästa resultat på 200 meter där hon slutade på 18:e plats.