Mikrofonerna som värdparet Philip Edvardsson och Hanna Åberg skulle använda för att ropa ut namnen på balparen som gick längs röda mattan fungerade inte. Efter en stund dök en polisbil upp och lånade ut sin polisradio. Sen, efter mycket om och men, fick man igång mikrofonerna igen och det blev som det var tänkt från början.

Det var totalt 142 gäster från Eksjö gymnasium och Nifsarpsskolan. Innan den berömda vandringen på den röda mattan ägde rum träffades eleverna för mingel på Vaxblekaregården.

Hanna Karlsson, Sara Kindlund och Emma Nilsson berättade att de tyckte att det skulle bli kul att få gå på röda mattan eftersom det inte är något som man gör varje dag.

Jesper Sjöblom liknade upplevelsen med att vara ett djur på ett zoo.

Det känns som att du är i en bur och det kommer besökare som vill titta och ta bilder av dig, sa han.

Killarna Jonatan Axelsson, Emil Carlsson och William Hylander från Nifsarpsskolan berättade att de tycker att det känns skönt att sluta skolan och de har alla tre jobb som mekaniker som väntar efter studenten.

Det har varit bra år på skolan och man har lärt sig mycket som man inte har tänkt på och man har lärt sig mycket om sig själv också, man har blivit vuxen, sa killarna.

Släktingar, vänner och andra som var intresserade av att se de fina balparen hade samlats längs den röda mattan för att få en så bra plats som möjligt.

När eleverna kom till Eksjö stadshotell fick de en välkomstdrink och tog plats på uteserveringen där ytterligare fotografering kunder ske. Smålands-Tidningens reporter Moa Enermo livesände från uteserveringen.

Så här såg det ut förra året.