Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ser allvarligt på detta"

Kenneth Persson (S), ordförande i arbetsmarknads- och socialnämnden, beklagar problemen med de försenade utbetalningarna.
– Vi måste lösa detta och minimera förseningarna, säger han.

När tidningen når Kenneth Persson så har han inte hunnit titta närmare på den skrivelse som Carl-Gunnar Höij har lämnat in om problemet med de försenade utbetalningarna av försörjningsstödet.

– Jag har bara sett skrivelsen som hastigast. Jag har begärt upp ärendet till arbetsutskottet i morgon (läs i dag, torsdag). Jag har vetat om i ett par veckor att det har varit krångel med utbetalningarna, säger Kenneth Persson.

Han betonar att nämnden tar problemet på största allvar.

– Vi ser allvarligt på detta. De personer som inte får ut pengarna drabbas på flera sätt, bland annat så kan de få trassel med att betala hyran. Jag har pratat med förvaltningen om att vi måste ha en dialog med hyresvärdarna i fråga om detta, säger Kenneth Persson.

Det kan bli aktuellt att kalla in personal tidigare från semestern för att jobba med att lösa problemet.

– Jag vet inte hur mycket vi har kommit i kapp med utbetalningarna. Pengarna lär ju fram, i värsta fall får vi betala ut pengarna "för hand". Det här måste lösas så snabbt som möjligt, säger Kenneth Persson, som tycker att problemet har varit extra påtagligt i år.

– Det har varit lite för mycket strul med dessa förseningar nu i sommar, mer än normalt och det är tråkigt. Det är vi som måste lösa detta och minimera dessa förseningar så mycket som möjligt. Det är bara att beklaga dem som har drabbats. Vi ska försöka göra vad vi kan för att förhindra dessa förseningar, säger Kenneth Persson.