Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viking Beds expanderar - vill bygga ut produktion

Den 20 juni blev detaljplanen för Viking Beds i Landsbros nya produktionsdel godkänd under ett kommunstyrelsemöte. Det handlar om en ny byggnadsdel med omkring 16 000 kvadratmeters golvyta. – Vi expanderar så vi behöver mer yta, säger Viking Beds VD Magnus Söderberg.

Den 20 juni hölls ett kommunstyrelsemöte gällande detaljplanen för en ny produktionsdel hos Viking Beds of Sweden AB i Landsbro. Anledningen till den nya produktionsdelen är att företaget växer och behöver bygga ut.

– Vi är jättetaggade för den nya byggnationen! Vi expanderar så vi behöver mer yta, säger företagets VD Magnus Söderberg.

Just nu har de lagerlokaler inne i Vetlanda och Ekenässjön. Något som de har tänkt flytta ut till Landsbros nya produktionsdel.

– Allt ska hamna i Landsbro är tanken. Vi kommer även att automatisera delar av produktionen i den nya byggnadsdelen, förklarar Söderberg.

"Framåt som gäller"

Godkännandet av detaljplanen tog lite mer tid än planerat då Eon har en luftledning i området där det är tänkt att byggas. Jan Johansson, kommunalråd och ordförande i Vetlanda industrilokaler, berättar att de först var tvungna att göra upp med Eon angående att markförlägga. Nedgrävningen kommer att ske i slutet av september och upphandlingen sker snarast möjligt efter det.

– Allt måste ske i rätt steg. Nu är det bara framåt som gäller så de kan komma igång med bygget! säger Jan Johansson.

Går allting enligt planen hoppas Magnus Söderberg att byggnationen ska gå fort.

– Vi hoppas på att kunna vara inflyttade till årsskiftet 2020!