Fredagskvällens match i Vetlanda, som vi livesänder på sajten med start 19.25, blir rolig att följa. Mycket står på spel för båda lagen. För Vetlanda, som ligger trea i serien, är det en poäng upp till Ingelstad som just nu har en av de två uppflyttningsplatserna.

För Nässjö lever fortfarande bottenstriden men med åtta poäng före Gnosjö på nedflyttningsplatsen krävs det mycket för att Nässjö ska tappa den säkra mark som man i nuläget befinner sig på.

– Det är 15 poäng kvar att spela om och tar vi rätt poäng ska vi kunna hålla undan, säger Jonas Karlsson, Nässjös tränare sedan i julas.

”Vi kommer försvara”

Senast lagen möttes vann Vetlanda efter förlängning. Karlsson tror på en ny tuff derbymatch på fredag.

– Vi behöver poängen men om Vetlanda ska slåss om uppflyttning behöver de poängen mer än oss, så det blir jättetufft.

– Troligtvis kommer Vetlanda vara det bollförande laget. Vi kommer försvara oss och hugga på de chanser vi får, säger Jonas Karlsson, som vill lägga över favoritskapet på motståndarna.

– Jag gör det gamla klassiska och slänger över alla press på Vetlanda. Vi ska bara ut och lira.

Vetlandas tränare Tony Nilsson tror på en häftig match med mycket folk på läktarna.

– Det brukar bli täta matcher mot Nässjö, hård innebandy. De är fysiska, snabba och spelar mycket på omställningar och det passar oss. Vi är starka i försvaret men det gäller att göra jobbet i 60 minuter.

Strävar mot ettan

Tony Nilsson är väl medveten om att hans lag har en realistisk möjlighet att gå upp i division 1, en nivå som Vetlanda IB aldrig varit på tidigare.

– Givetvis strävar vi mot ettan. Men vi behöver ha nån studs på Ingelstad, att de ska tappa poäng nu i slutet, säger Nilsson, som vill se sina spelare påkopplade till hundra procent i fredagens derby.

– Vi kommer behöva visa karaktär och det gäller verkligen att vi spelar för klubbmärket.

FOTNOT: Du ser matchen på smt.se, smalandsdagblad.se och vetlandaposten.se med start 19.25 på fredag.

Relaterat till artikeln