INNEBANDY

På 18 matcher i Jönköpings IK har forwarden gjort 10 mål och 14 assist. På onsdagen togs han ut i den svenska landslagstruppen av förbundskaptenen Mikael Hill. Weidman är uttagen till Finnkampen, den 2 februari, då Sverige möter Finland i Esbo.

– Verkligen sjukt kul att bli uttagen och något som jag verkligen har drömt om sedan man började spela innebandy i Vrigstad. Jag är jätteglad, säger Weidman till ibnytt.se.

20-åringen berättar att han är sugen på att visa vad han går för på internationell nivå. Nu vill han fortsätta ta ytterligare kliv i sin utveckling, även om han redan har kommit långt.

– Det är ju en häftig resa ändå och man tänker sällan på det. Det är mest farsan som pratar om att man har haft en hyfsat bra karriär hittills med SM-guld på juniornivå, kapten i U19 och många andra viktiga matcher. Där har man byggt på erfarenhet som kan vara viktigt nu när man tar ett steg till. Jag är jätteglad att jag får den här chansen och det ska bli sjukt kul. Det är ju ändå att uppleva en dröm som väntar, säger Otto Weidman.

Weidman är en av fem landslagsdebutanter i truppen och förbundskaptenen menar att Finnkampen blir ett bra tillfälle för kommande generations landslagsspelare att visa upp sig.

– Det är speciellt att möta Finland i Finland. Vi har inte så många chanser på oss fram till VM 2020. Åtta matcher totalt mot Tjeckien, Schweiz och Finland. Vi kommer att få se många bra prestationer av de här spelarna i landslaget framöver, säger Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Relaterat till artikeln