Victor Wolfs semester på Kanarieöarna blev bättre än vad han kunde ha föreställt sig. I mitten av förra veckan fick han samtalet som bekräftar att han numera är kan titulera sig elitdomare.

Därmed har Tranåskillen nått en fin milstolpe i sin karriär som fotbollsdomare.

– Det blev en rätt bra semester kan man väl säga, skrattar Victor Wolf innan han blir mer allvarlig.

– Det känns självklart jättepositivt och glädjande på alla sätt och vis. Det har varit en oviss väntan, säger han.

Victor Wolf debuterade i superettan tidigare i höstas när han dömde mötet mellan Assyriska och Ängelholm. Därefter hade han ytterligare en match i superettan inplanerad.

Utöver det blev han tilldelad ytterligare två matcher under hösten – med blandad förtjusning.

– Man visste ju inte riktigt hur de resonerade, även om jag hade en känsla av att matcherna hade gått bra. Men det kunde ju lika gärna ha varit så att de tänkte: "Vi ger han Wolf en match till för att se om han verkligen funkar", säger Wolf och fortsätter:

– Men så här i efterhand förstår jag ju att det var för att de tyckte att det hade gått bra.

Med fyra matcher i bagaget, hur stor är skillnaden att döma på elitnivå?

– Det blir ju en helt annan fokusering både innan och efter matchen. Nu var det inga jättepublik–matcher jag dömde men det är ändå ett helt annat säkerhetstänk omkring matcherna.

– Sen sportsligt så är det ju ett högre tempo. Det är inget snack om det. Spelarna blir duktiga och duktigare. Men det är allt fokus runtomkring som är den stora skillnaden.

Från fyra matcher i fjol väntar nu en full säsong. Till att börja med kommer Victor Wolf mestadels att döma i superettan. Men han är som sagt behörig att döma även i allsvenskan.

– Vi dömer i regel tre av fyra omgångar så det blir ett gäng matcher på en full säsong. För min del blir det fokus på Superettan och fjärdedomaruppdrag i allsvenskan. Sen får vi se hur det går. Det kan ju jättebra, okej eller inte alls bra. Men jag ska försöka göra varje match så bra som möjligt och etablera mig i superettan.