På måndag skulle Jonny Thuresson, styrkeledare i Österbymo, inlett sin semester, men det blir inget med det. Tillsammans med kollegan Charlie Andersson ska han på söndag resa till Dalarna för att hjälpa till med släckningsarbetet där.

– Det känns jättebra att kunna hjälpa dem på något sätt, säger Jonny Thuresson. Om det brunnit här nere hade vi velat ha den hjälpen.

Brandmännen från Ydre behöver bara ta med sig privat utrustning när de åker upp till Dalarna för att hjälpa till med släckningsarbetet.

Beredskap hemma

Grundberedskapen finns kvar på hemmaplan, men om det mot förmodan skulle inträffa någon större brand får brandmännen stanna i Ydre.

– Jag har inte haft så mycket tid att förbereda mig, så jag tar det som det kommer, säger Jonny Thuresson om uppdraget i Dalarna.

– Det ska bli spännande och givande och intressant. Jag har inte varit på en så stor brand förut; jag vill ta med mig den erfarenheten hem.

Nu hoppas han på att få vila upp sig över helgen efter att ha hjälpt till att släcka fem bränder bara det senaste dygnet.

Relaterat till artikeln