Att få en ansökan om att bedriva YH-utbildningar godkänd är inte det lättaste. Av årets drygt 1 300 ansökningar godkände Myndigheten för yrkeshögskolor endast omkring 350. Att Campus I12 då fick tre av sina fem ansökningar godkända, efter att på sju ansökningar, var ett besked som mottogs med glädje på skolan.

Vi är givetvis jätteglada. Förra året fick vi noll och nu en 60-procentig utdelning. Det går lite fram och tillbaka men det här ger en rolig och positiv anda på skolan. Och det innebär att vi kan behålla kontakter bland företagen och till och med utvidga dem, berättar Christian Thomsen, utbildningschef Campus I12.

Utbildningarna Campus I12 fått beviljade är ”IT-säkerhetstekniker”, ”visualisering av arkitektur” och ”visualisering av rum, inredning och produkter” med 35 utbildningsplatser på varje. Utbildningarna startar i höst.

De utbildningar skolan inte fick klartecken för var behandlingspedagogik och mediaproducent.

Att vi inte fick behandlingspedagogerna var verkligen tråkigt. Det finns ett jättestort intresse för det kring Eksjö och det råder verkligen brist på utbildade behandlingspedagoger, säger Thomsen.

Utbildningarna som beviljats är två år långa och nu börjar arbetet med att locka studerande till dem.

Alla skolor har fått beskeden samtidigt och nu går alla ut med marknadsföringen direkt. Som arbetsmarknaden ser ut i dag är det inte många som inte har sysselsättning så det gäller att visa varför man ska göra en investering hos oss.