Synen i ett av växthusen imponerar – omkring 50 000 tulpaner var på lördagen upptagna för skördning, efter att lökarna sakta grott nere i källarens mörker. I vimlet trängs ett 70-tal olika sorter, från den välkända och kraftigt röda Rokokon till årets nyhet Antraciet i lila och limegrönt.

– Nu har vi en topp med tulpanerna som varar fram till Alla hjärtans dag. Det är under februari som det säljs mest tulpaner i hela landet, säger Elisabet Curenstam Anehagen, ett av tre syskon som driver företaget med föräldrarna Kalle och Anki Curenstam.

Tulpanförsäljningen brukar dock fortsätta fram till påsk.

– Tjusningen med det här är skiftningarna som följer med årstiderna. Snart är det dags för pelargoner och de andra sommarblommorna, och efter det julstjärnor och cyklamen, säger Elisabet Curenstam Anehagen.

I handeln märks också annan färgprakt, från pärlhyacint och kungsängslilja. Ett vårtecken av helt annat slag är de kycklingar som kläcktes bara för ett par dagar sedan hos gårdens värphöns som producerar ägg till försäljning.

– Det som skiljer oss från andra är att alla våra växthus är öppna för folk att gå in i. Ofta kommer det också färdtjänstbussar hit med folk som tycker att miljön är rogivande, säger Kalle Curenstam.