Skicka in insändare

Opinionsbildning är en viktig del av den lokala demokratin – välkommen med just din åsikt!

Så trevligt att du vill skriva en insändare i vår tidning. Vi skulle inte finnas utan engagerade läsare.

Val av ämne: Tänk lokalt. Kommer din text att vara angelägen för dina grannar eller andra inom tidningens spridningsområde?

Textens längd: Ju kortare text desto större sannolikhet att den kommer i tidningen. Försök att hålla dig under 3 000 tecken inklusive blanksteg. Vi förbehåller oss rätten att stryka och redigera i insända texter.

Takt och ton: Var saklig. Det går bra att angripa någons åsikter och agerande, men personangrepp är inte okej. Vi accepterar inte inlägg som är nedsättande vad gäller exempelvis etnisk tillhörighet, sexuell läggning, kön, religion, politisk hemvist eller yrke.

Repliker: När du ger replik ska du ange vem som har skrivit den text du ger replik på och när den var i tidningen. Tänk på att läsarna kanske inte har läst den första texten och behöver få veta vad det handlar om. Om personen du ger replik till har skrivit under med sitt namn är principen att du också ska skriva under med ditt namn.

Kontaktuppgifter: Bifoga namn, adress och telefonnummer till din text om vi behöver kontakta dig eller verifiera att det är du som har skrivit texten.

Tips: Låt någon annan läsa igenom din text eller läs den högt för dig själv. På så sätt hittar man ofta svagheter som man kan rätta till.

Ros och ris: Vi publicerar inte Dagens Ros/Ris till företag.

Mejla: insandar@smt.se »

Formulär: Använd formuläret nedan för att skicka in din insändare.

,